JABLONEC NAD NISOU - AZ is zeker van overwintering in de Conference League. De ploeg van coach Pascal Jansen had tegen FK Jablonec een puntje nodig en dat werd in Tsjechië in een heel matig duel veiliggesteld (1-1).

Al na zeven minuten kwamen de Tsjechen op voorsprong. Kratochvil kopte een vrije trap van Krob door en zag de bal zomaar over keeper Vindahl Jensen in de verre hoek eindigen. AZ had daarna veel de bal, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Tot Hakon Evjen, in de basis startend ten faveure van Gudmundsson, na een assist van Vangelis Pavlidis raak wist te schieten.

In de nog mindere tweede helft, vol vervelende overtredingen, ontsnapte Zeleny aan rood toen hij Evjen uit de wedstrijd schopte. kansen waren er nauwelijks meer al was Dani de Wit al struikelend nog dichtbij de winnende treffer. Nadat die niet viel vond AZ het best. Het duel werd gecontroleerd uitgespeeld en de groepswinst was binnen waardoor het duel over twee weken tegen Randers FC voor de Alkmaarders slechts voor de statistieken is.