ALKMAAR - AZ is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een driepunter. Na een matige eerste helft en een veel betere tweede bedrijf in Alkmaar werd Go Ahead Eagles met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Vooral voor de rust ontbrak het AZ aan de nodige creativiteit. Alleen Pavlidis kreeg een kans, maar die kopte over. Go Ahead Eagles, dat zich vooral beperkte tot verdedigen,was nog het gevaarlijkst toen linksback Kuipers kopte en doelman Hobie Verhulst wist te redden.

Na rust ging het tempo flink omhoog en kwamen er meer kansen. Die waren in eerste instantie echter niet aan Pavlidis besteed. In de 70ste minuut was het eindelijk wel raak voor de Griek. Op aangeven van Witry gleed hij de bal binnen. Talent Myron van Brederode, in de basis voor de geblesseerde Karlsson, bekroonde zijn goede wedstrijd door het duel vlak voor tijd te beslissen: 2-0.