BELGRADO - AZ is er donderdagavond in geslaagd een punt over te houden aan het Europese treffen met Partizan Belgrado. Na een vroege rode kaart voor Jonas Svensson kwam de ploeg van trainer Arne Slot op achterstand, maar het duo Boadu/Stengs, samen ook al goed voor de openingstreffer, wisten een punt te redden (2-2).

Boadu, die vlak daarvoor nog een grote kans gekeerd zag worden door de Servische keeper, bracht in de dertiende minuut Stengs in stelling na een prachtige aanval, hetgeen de 0-1 betekende. AZ bleef hierna sterker, maar nog voor het half uur kantelde de wedstrijd toen Svensson de doorgebroken Asano neerhaalde en rood zag. Slot greep direct in door Sugawara in te brengen voor Idrissi. Op slag van rust viel de gelijkmaker na een duel tussen Wuytens en Sadiq. Hoewel de Wuytens niet zoveel verkeerd deed ging de spits gretig naar de grond, en hier tuinde de scheidsrechter in waarna Natcho vanaf elf meter koel bleef: 1-1.

Na de rust volgde er een stormloop van de thuisploeg en het was opnieuw Natcho die de thuisploeg op een voorsprong schoot toen hij een rebound benutte nadat Sadiq de paal had geraakt. Nauwelijks vijf minuten later was het echter toch weer gelijk toen Stengs een fraaie diepe bal gaf op Boadu die de bal achter keeper Stojkovic schoot. met hangen en wurgen bleef AZ vervolgens overeind en haalde zo een verdienstelijk punt.

In dezelfde poule won Manchester United met 1-0 van FC Astana. Manchester United is over twee weken op 3 oktober de volgende tegenstander van AZ in het Cars Jeans Stadion te Den Haag.

Partizan Belgrado - AZ 2-2 (1-1)
13. Stengs 0-1
42. Natcho (pen.) 1-1
61. Natcho 2-1