DEVENTER - Na elf wedstrijden zonder nederlaag is Go Ahead Eagles woensdagavond tenonder gegaan tegen een sterk AZ. De Alkmaarders van trainer/coach Pascal Jansen wonnen in De Adelaarshorst met 1-4.

Go Ahead Eagles wist het clubrecord van 11 duels zonder nederlaag zodoende wel te evenaren, maar niet te verbreken. AZ, ook al vier duels ongeslagen, bleek een maatje te groot in Deventer. AZ drukte Go Ahead Ahead aanvankelijk terug, zonder echt grote kansen te creëren. Karlsson schoot hoog over en daarna werd aan de andere kant een schot van Edvardsen gekraakt. Het was toch AZ dat met een voorsprong ging rusten. Pavlidis tikte bij de eerste paal behendig binnen, net als afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard gebeurde dat uit een assist van Sugawara.

Mihailovic kopte AZ na rust naar 0-2, eveneens op aangeven van Sugawara. Go Ahead probeerde het nog heel even, maar Sugawara bekroonde zijn sterke wedstrijd en drukte de opleving de kop in. In de blessuretijd vielen er nog twee goals. Willumsson schoot voor de thuisploeg raak vanaf elf meter raak en invaller Buurmeester bepaalde de eindstand op 1-4.

Go Ahead Eagles - AZ 1-4 (0-1)
38. Pavlidis 0-1
57. Mihailovic 0-2
87. Sugawara 0-3
90+2. Willumsson (pen.) 1-3
90+5. Buurmeester 1-4