ODESSA - AZ heeft een goede uitgangspositie voor het bereiken van de play-offs voor de Europa League na een 0-0 gelijkspel bij FC Mariupol. In Oekraïne kreeg de ploeg van trainer/coach Arne Slot de beste kansen op de overwinning, maar moest het zich dus tevreden stellen met een doelpuntloos gelijkspel.

De thuisploeg was blijkbaar behoorlijk bevreesd voor AZ want vanaf het eerste fluitsignaal "parkeerden zij de bus" voor het eigen doel. Een pegel van Calvin Stengs leek wel doel te treffen maar keeper Khudzhamov had een weergaloze redding in huis.

Diezelfde keeper wist kort na de pauze Stengs weer van het scoren af te houden waarna de daaropvolgende corner eveneens kansrijk was doch de poging van Boadu werd op de doellijn gekeerd. Khudzhamov wist eveneens redding te brengen op een schot van Idrissi en was daarmee de uitblinker aan Oekraïnse kant. Bij een klein slotoffensief van de thuisploegschiet Vakula nog naast, maar winst was ook te veel eer geweest voor Mariupol.

AZ zal het daarom volgende week donderdag 15 augustus om 20.30 uur in het eigen AFAS-Stadion af moeten maken om vervolgens Viktoria Pilzn of FC Antwerp te treffen in de play-offs.

Opstelling AZ: Bizot, Svensson (80. Sugawara), Vlaar, Wuytens (73. Clasie), Wijndal, Midtsjø (86. Gudmundsson), Stengs, Ouwejan, Boadu, Koopmeiners, Idrissi.