ALKMAAR - Het is AZ opnieuw niet gelukt om een zeker lijkende voorsprong vast te houden. Nadat de ploeg van Arne Slot al eerder in de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Sparta een voorsprong werd weggeven lukte het ook tegen VVV niet dat kort voor tijd terug kwam tot 2-2. AZ speelde lange tijd met tien man nadat Jonas Svensson kort voor rust rood zag.

Het geplaagde AZ behaalde daardoor zijn vierde gelijke spel in vier wedstrijden. De ploeg die vrijdag werd geconfronteerd met een corona-uitbraak binnen de selectie begon nochtans goed aan het duel. Binnen twee minuten wist Jesper Karlsson vanaf links met zijn rechter de bal in de bovenhoek te krullen. Ook daarna houdt AZ het initiatief en krijgt het kansen via Myron Boadu (zijnet) en Calvin Stengs (gered). Laatstgenoemde weet in de 24e minuut alsnog voor de 2-0 te zorgen na een assist van Svensson. Nadat Boadu ook nog de lat heeft geraakt gaat diezelfde Svensson in de 43e minuut de fout in met een onbesuisde tackle op Joshua John en toont scheidsrechter Bax het rood.

Ondanks het mannetje minder lijkt AZ in de tweede helft, hoewel het minder kansen krijgt, de wedstrijd toch onder controle te hebben. Maar net als tegen Fortuna Sittard en Sparta gaat het opnieuw fout. Vier minuten voor tijd weet Evert Linthorst de aansluiting te vinden en nauwelijks een minuut later gaat de bal op de stip na een overtreding van debutant Bruno Martins Indi. Giorgios Giakoumakis laat vanaf elf meter keeper Hobie verhulst, die de geschorste Bizot verving kansloos: 2-2.

AZ - VVV Venlo 2-2 (2-0)
2. Karlsson 1-0
24. Stengs 2-0
86. Linthorst 2-1
88. Giakoumakis (pen.) 2-2