DEN HAAG - AZ lijkt zich op te werpen als de kampioen van de gelijke spelen. Voor de vijfde keer op rij speelde de ploeg in competitieverband gelijk en voor de vierde keer gaf men een voorsprong uit handen door in Den Haag met 2-2 gelijk te spelen.

Een driepunter had een tweede morele opsteker kunnen zijn voor de ploeg die donderdag nog verraste met een Europese zege bij Napoli (0-1), nadat men afgelopen week met een corona-uitbraak te kampen kreeg. Op Eredivisieniveau mocht het echter wederom niet zo zijn.

In Den Haag begon AZ sterk. Al in de 2e minuut werd een goal van Calvin Stengs afgekeurd na buitenspel van Albert Gudmundsson en vervolgens kreeg men nog mogelijkheden via diezelfde Gudmundsson en Dani de Wit. Een goal kon dan ook niet uitblijven en die viel toen De Wit terug legde op Gudmundsson die raak mikte.

ADO Den Haag begint vervolgens in de tweede helft sterk en pal nadat Bijen een goede kans op Bizot mikt valt de gelijkmaker. Milan van Ewijk weet uit een corner van Goossens te scoren. Met een schot in de korte hoek weet Jesper Karlsson AZ twee minuten later echter alweer op voorsprong te brengen. AZ vergeet het duel vervolgens te beslissen als Gudmundsson op onverklaarbare wijze voor open doel mist. Men krijgt hier de rekening voor gepresenteerd als invaller Michiel Kramer vlak voor tijd de 2-2 tegen de touwen schiet. Voor AZ inmiddels de zesde keer dit seizoen dat men in de laatste vijf minuten een goal tegen krijgt.

ADO Den Haag - AZ 2-2 (0-1)
33. Gudmundsson 0-1
64. Van Ewijk 1-1
66. Karlsson 1-2
87. Kramer 2-2