ENSCHEDE - AZ heeft zaterdagavond drie dure punten verspeeld in de strijd om de landstitel. De ploeg van trainer Arne Slot speelde een uiterst moeizaam duel in en tegen Twente en mocht van geluk spreken dat de Tukkers niet vaker wisten te scoren dan de uiteindelijke 2-0.

Het was een nieuwe tegenvaller voor de Alkmaarders, die na de bekernederlaag van afgelopen woensdag tegen NAC Breda (1-3) opnieuw niet goed voor de dag kwamen. Giorgi Aboerdzjania onderstreepte dat na ruim twintig minuten voetbal toen hij een vrije trap prachtig tegen de touwen schoot. Kort na het doelpunt lag ook de 2-0 al achter Bizot. Queensy Menig onderschepte de bal na slordig werk van aanvoerder Koopmeiners, en wist knap af te ronden in de verre hoek.

Met name in de periode kort na rust mocht AZ keeper Marco Bizot dankbaar zijn dat de score niet verder opliep. Menig, Pleguezelo en Lang kregen de bal niet langs de goalie. En AZ dat kwam niet verder dan een kan voor Dani de Wit die knap gekeerd werd door Drommel waarna men de lange reis huiswaarts kon maken zonder een resultaat.

FC Twente - AZ 2-0 (2-0)
25. Aboerdzjania 1-0
30. Menig 2-0