STOMPETOREN – Vijfdeklasser SSV barst dit seizoen van de ambities. Met een nieuwe hoofdtrainer in de persoon van Arnold de Block en een vernieuwde selectie hoopt men op het mooie complex de weg naar boven te vinden. Daarin wordt men in alle geledingen binnen de vereniging gesteund want deze zondag werd de selectie ook nog eens compleet in de nieuwe kleding gestoken door hoofdsponsor J. Nat Bouwbedrijf en zn.

Ondanks dat de randvoorwaarden dus geschept zijn, hetgeen voor De Block een belangrijke reden was om voor de vijfde klasse te kiezen, moet het echter ook op het veld gebeuren. Hierin heeft de oefenmeester echter alle vertrouwen. ‘Ik voel vertrouwen vanuit de club en als je dat hebt dan kan je samen heel wat bereiken. Ik ben hier een aantal jaren geleden al eens geweest op het oude complex, en als je ziet wat er nu staat en welke randvoorwaarden er zijn gecreëerd dan komt het op het veld ook wel goed. ‘

Pico bello
Dat moet deze zondag dan ook gebeuren in een thuiswedstrijd tegen DESS waarbij Bouwbedrijf Nat, al sinds jaar en dag sponsor van de club, er in ieder geval voor heeft gezorgd dat het team er pico bello uit ziet. In de voorgaande vier wedstrijden werd er drie keer gewonnen en eenmaal verloren door de ploeg uit Stompetoren waardoor men vooraf een punt achterstand heeft op koploper Sporting Andijk. DESS is weliswaar geen hoogvlieger, maar mede door een stevige, koude wind over het hoofdveld wordt het voor beide ploegen een moeilijke en rommelige wedstrijd.

Ervaring
SSV komt wel op voorsprong als de op het oude nest terug gekeerde Raymond Brandsma in de dertiende minuut raak schiet. De uit het dorp afkomstige Brandsma verliet SSV al in de jeugd voor Kolping Boys en speelde vervolgens jarenlang voor het eerste elftal van Alkmaarsche Boys. In het elftal van SSV blijkt hij met zijn ervaring een belangrijke spil. Een andere ervaren speler, de van WMC afkomstige Stefan Molenkamp, is dan reeds uitgevallen met een liesblessure.

In het vervolg van de eerste helft gaat het echter niet makkelijk voor SSV al geeft men verdedigend nauwelijks iets weg. Aanvallend gezien komen een schot (net naast) van Schuit en een poging (voorlangs) van Leeflang nog het dichtst in de buurt van het doel. Dat niveau gaat in de tweede helft niet omhoog en nu moet keeper Jeffrey Dolk zelfs nog tweemaal in actie komen bij een spaarzame uitval van DESS. Invaller Nordin Ourhris heeft vervolgens de beslissing op zijn schoen als hij zelfs de keeper passeert maar zijn inzet wordt van de lijn gered door verdediger Emiel Romijn.

Content
SSV weet de nipte zege echter toch over de streep te trekken en daar is De Block uiteraard content mee. Helemaal als hij hoort dat koploper Sporting Andijk heeft gelijk gespeeld en de nummer drie, Berkhout, heeft verloren. ‘We hebben het ons zelf nog moeilijk gemaakt, maar ondanks slecht spel de winst behaald. Aangezien ook onze concurrenten punten hebben laten liggen is het voor ons al met al een zeer goed weekend.’

Door het resultaat is SSV dus weer koploper en kan het over twee weken (11 november) nog verder uitlopen als Sporting Andijk op bezoek komt in Stompetoren.

SSV – DESS 1-0 (1-0)
13. Raymond Brandsma 1-0

Opstelling SSV: Jeffrey Dolk, Jurgen Schaap, Stefan Molenkamp (11. Christiaan Dolk), Mark Oosterveer, Jasper Bakker, Johan Dewus, Hans Schuit, Mike Leeflang (66. Nordin Ourhris), Dennis van Truijen, Raymond Brandsma, Camiel van de Streek (85. Sahin Yildirim).

Foto's: DP Sportfotografie