ALKMAAR - De bouw van de Leeghwaterbrug kampt mogelijk weer met vertraging. Er is iets mis met de bouwtekeningen en berekeningen die de aannemer heeft verstrekt. Daarnaast zijn er onveilige situaties op de werkvloer geconstateerd.

De provincie (opdrachtgever) en de gemeente Alkmaar (vergunningverlener) maken zich nu zorgen of de opleverdatum van 25 augustus wel gehaald zal worden. "Wij houden aannemer Spie wel aan de datum", laat een woordvoerder van de provincie aan NH Nieuws weten.

Vorig jaar mei legde de gemeente een bouwstop op, omdat tekeningen en berekeningen niet aan de norm voldeden. En ook toen was de veiligheid in het geding. Pas in oktober kon het werk aan de brug in de N242 weer door. "Van een bouwstop of mogelijke bouwstop is nu geen sprake", zegt de woordvoerder. "Het werk gaat gewoon door."

De technische problemen die nu opgelost dienen te worden, houden verband met de constructie en het beton van de bascule-kelder. De arbeidsinspectie is op de hoogte gesteld van de veiligheids-issues op de werkvloer.