DRIEHUIZEN - Ga mee met deze speciale excursie van Landschap Noord-Holland op zondagmorgen 5 juni door de Eilandspolder tussen Alkmaar en de Zaanstreek. Tijdens deze vaartocht geniet je van de ontwakende natuur in de vroege ochtend.


Wat een mooi contrast, de stilte van het land en het overweldigende geluid van de vogels. Je moet er wel vroeg voor op, maar dan beleef je ook wat bijzonders!

Schilderachtige ochtendschemer

Voor dag en dauw uit de veren om de bijzondere sfeer van de vroege ochtend mee te maken. De ochtendschemer op het water ziet er schilderachtig uit.
Damp trekt op van het water en de eerste zonnestralen schijnen er doorheen, wat een sfeervol beeld!

Je voelt de stilte van het land, maar de vele weidevogels zijn al helemaal wakker en actief. Je hoort ze overal om je heen. Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van.
De grutto's vliegen soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen, en het gegak van de grauwe ganzen maakt dit geluidsspektakel compleet.

Zo glijd je in de fluisterboot de wereld van de weidevogels binnen.

Om 07.00 uur stap je in de fluisterboot en vaar je de Eilandspolder in. Onderweg misschien ook nog een stop voor een korte wandeling door het Uilenbosje, waar je allerlei zangvogels kunt zien en vooral horen.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.

Kinderen zijn van harte welkom.

Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!

Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.

Reserveren is verplicht.

Zin om mee te gaan, meld je aan op www.gaatumee.nl

Wanneer: zondag 5 juni 2022 van 07:00 tot 09:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen