DRIEHUIZEN - Zondag 21 juli nemen schipper en gids van Landschap Noord-Holland je graag mee voor een vaartocht door de Eilandspolder. Ervaar de natuur van heel dichtbij.

Deze keer gaan ze speciaal op zoek naar de flora op een moeraslandje in de polder tussen Alkmaar en de Zaanstreek.

Moeras en trilveen in de polder

Tijdens deze vaartocht in de comfortabele excursieboot schuif je rustig tussen de met riet omzoomde eilandjes door en geniet je van de vele weidevogels die nu in de polder te zien en te horen zijn.

In samenwerking met de plaatselijke boeren werken boswachters en vrijwilligers er hard aan om de Eilandspolder tot een waar weidevogelparadijs te maken. Zondag de 21e juli heeft de excursie een speciaal thema. Je gaat naar het moeraslandje, helemaal in het hart van het gebied. En daarnaast bezoek je de eilandjes van trilveen waar veenmos, varens en orchideeën voorkomen.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.
Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer van de vogels die je uiteraard ook gaat tegenkomen.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Wanneer: zondag 21 juli 2024 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl