ALKMAAR - Het nieuwe wandelseizoen in Alkmaar is donderdag 1 en vrijdag 2 juli stralend geopend door de wandelaars van de Wandel2daagse Alkmaar. In twee prachtige wandeldagen genoten 1.000 sportievelingen, in 15 of 25 kilometer, van de afwisselende omgeving van Alkmaar. Het kleinschalige alternatief van de Plus Wandel4daagse Alkmaar bezorgde veel lachende gezichten bij deelnemers. Organisator Le Champion spreekt van twee geslaagde dagen.


Op donderdag kregen de eerste wandelaars het startschot van Ilse Zaal, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, te horen. In samenwerking met de provincie heeft Le Champion de Wandel2daagse Alkmaar opgezet. De startgroepen zijn relatief klein gehouden, zodat er voldoende spreiding was bij de start, finish, de verzorgingsposten en op de route. Dat heeft de pret overduidelijk niet gedrukt: wandelaars waren erg enthousiast, omdat er eindelijk weer georganiseerd gewandeld kon worden en het prachtige wandelweer kwam, in een vrij regenachtige week, als geroepen. Ook werden de vernieuwde routes goed ontvangen.

Beide dagen waren er nieuwe onderdelen aan de gebruikelijke routes van de Plus Wandel4daagse Alkmaar toegevoegd. Wandelaars lieten zich, in 15 en 25 kilometer, onder andere verrassen in de villawijken van Bergen, het Sluispolderpad in Alkmaar en het PWN-gebied in het Noordhollands Duinreservaat. Traditionele highlights werden ook aangedaan: de Ruïnekerk in Bergen en een van de mooiste plekjes in Alkmaar: de Strijkmolens op de Molenkade. Deze vernieuwing aan de route wil de organisatie doortrekken naar volgend jaar, net als de start- en finishlocatie in het centrum van Alkmaar, alleen dan op het sfeervolle Canadaplein in plaats van Parkeerplaats Parcade.

Donatieopbrengst 't Praethuys Alkmaar

Sinds 2017 is 't Praethuys het goede doel van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. 't Praethuys is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten en vanaf de tweede editie wandelen zij al mee met een team aan de vierdaagse. Ook tijdens de Wandel2daagse Alkmaar stond een team aan de start en konden deelnemers bij inschrijving een donatie doen. Vandaag ontving 't Praethuys een cheque ter waarde van € 1.312,50. Dit bedrag is gedoneerd door alle wandelaars.

Plus Magazine

Titelsponsor Plus Magazine feliciteert alle wandelaars met de fantastische prestatie en laat weten erg blij te zijn dat Le Champion eindelijk weer de mogelijkheid had om een wandelactiviteit te organiseren. Reikhalzend wordt er uitgekeken naar volgend jaar, waarin ook het Plus Team aan de start zal verschijnen. De 14e editie Plus Wandel4daagse Alkmaar wordt gehouden van woensdag 15 t/m zaterdag 18 juni 2022. Inschrijven is mogelijk vanaf medio november.