ALKMAAR - Tijdens de voetbalwedstrijd komende zondag tegen Go Ahead Eagles in het Afas Stadion werken AZ en de Schermer Molens samen. Ook met de Alkmaarse Kaasmarkt wordt samengewerkt om de Molenprijs 2021 naar Alkmaar te krijgen. Door aandacht te vragen voor het stemmen op de Molenprijs 2021 steunen AZ en De Kaasmarkt de Schermer Molens Stichting. Met de Molenprijs kan €75.000,- in de wacht worden gesleept voor het herstel van Bovenmolen G in Schermerhorn.


In juli dit jaar brak de roede van Bovenmolen G in Schermerhorn doormidden. De afgebroken wiek zorgde meteen voor veel schade aan de kap en het draaiende gedeelte van de molens. Bovenmolen G is één van de drie molens tussen Schermerhorn en Ursem en één van de elf overgebleven molens die de Schermer hebben drooggemalen. Het herstel van de schade kost veel geld en de verzekering dekt deze kosten niet. Door mee te doen aan de Molenprijs 2021 kan de Schermer Molens Stichting €75.000,- winnen of in ieder geval één euro per stem. De stemmer kan een mooie prijs winnen: een molenarrangement met overnachting ter waarde van €450,-.

Na de Burgemeester, verschillende BN'ers uit onze provincie steunen nu ook de bekende Alkmaarse markt en de Alkmaarse voetbalclub de molen. Tijdens de thuiswedstrijd op 26 september zal de bezoeker verschillende acties voorbij zien komen en ook De Kaasmarkt bezoekers op 1 oktober zullen worden gevraagd mee te doen om zo samen genoeg stemmen voor Molen G te halen.

'De Schermer Molens Stichting is zeer verheugd met de steun van AZ en de Kaasmarkt en hoopt dat nog meer bedrijven, organisaties en verenigingen mee helpen met stemmen en berichten delen,' aldus Aldert Pilkes, voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting.
Stemmen kan tot 1 oktober 12:00. 1 stem levert gegarandeerd 1 euro op voor de restauratie en stemmer maken kans op een luxe molenarrangement met overnachting.

www.molenprijs.nl/bovenmolenG