DRIEHUIZEN - Vaar op 1e Paasdag mee door dit prachtige poldergebied en geniet van de diversiteit aan weidevogels. Landschap Noord-Holland organiseert op zondag 17 april een vaarexcursie naar weidevogels in de Eilandspolder. De fluiterboot vertrekt vanaf het botenhuis in Driehuizen. Vanaf het water kun je ze het beste bekijken, de grote aantallen weidevogels die weer terug zijn gekomen naar de polder. In de fluisterboot glijd je in alle rust tussen de weilanden door en ervaar je de natuur van heel dichtbij.

De natuur wordt wakker
Je ziet het aan alles, de winter maakt langzaam plaats voor het voorjaar! Eilandspolder komt langzaam uit zijn winterslaap. Nu is het moment om de polder in te gaan. Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen al een mooie show van. De grutto's zijn terug uit Afrika en kijken op hun gemak naar een geschikte plek om te broeden. Ook de bruine kiekendief is terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken. Onderweg stap je samen met de gids aan wal voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar allerlei zangvogels te zien en te horen zijn.

Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer! Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.

Zin om mee te gaan, meld je aan op www.gaatumee.nl

Wanneer: zondag 17 april 2022 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen