DRIEHUIZEN - Stap zondag 14 juli aan boord bij schipper en gids van Landschap Noord-Holland en vaar mee door de Eilandspolder. Ervaar de natuur van heel dichtbij. Deze keer ga je met de natuurgids speciaal op zoek naar de flora op het moeraslandje.


Moeras en trilveen in de polder
Tijdens deze vaartocht in de comfortabele excursieboot schuif je rustig tussen de met riet omzoomde eilandjes door en geniet je van de vele weidevogels die nu in de polder te zien en te horen zijn. In samenwerking met de plaatselijke boeren werken boswachters en vrijwilligers er hard aan om de Eilandspolder tot een waar weidevogelparadijs te maken. Zondag de 14e heeft de excursie een speciaal thema. Je gaat naar het moeraslandje, helemaal in het hart van het gebied. En daarnaast bezoek je de eilandjes van trilveen waar veenmos, varens en orchideeën voorkomen.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.
Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer van de vogels die je uiteraard ook gaat tegenkomen.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.


Wanneer: zondag 14 juli 2024 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl