SCHERMERHORN - In de week van 13 december 2021 kapt aannemer Boskalis op verschillende locaties bomen langs de N243 (Noordervaart).


Deze kap is nodig om ruimte te maken voor de aanleg van een nieuw fietspad en nieuwe bushaltes. De werkzaamheden vinden buiten de spits plaats. Om het verkeer veilig te laten passeren plaatst Boskalis tijdelijke verkeerslichten. Het kan zijn dat u hier even moet wachten voor u door kunt rijden.

Omleiding fietspad Schermerhorn

Het fietspad bij Schermerhorn (tussen de Molendijk en de Groenweg) is tijdens de kapwerkzaamheden afgesloten. Fietsers worden dan tijdelijk omgeleid via ’t Zuidje, Westeinde en Zwartedijk. De omleiding staat met borden aangegeven. Naar verwachting duurt de omleiding tot donderdag 16 december 2021.

Herplant bomen

De provincie Noord-Holland plant na de werkzaamheden aan de N243 nieuwe bomen terug. De bomen langs de Middenweg in Beemster blijven staan en waar mogelijk wordt er aangeplant. Daarmee wordt beoogd de weg beter te laten passen in de droogmakerij Beemster (Unesco). Meer informatie hierover volgt.