ALKMAAR - Op vrijdag 16 augustus om 10.00 uur luidt de heer Hans Meeuwis, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit onder toeziend oog van enkele collega’s uit het management team. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt het gezelschap in het stadhuis ontvangen door wethouder Marcel van Zon.

Hans Meeuwis is sinds 1 januari 2018 president van FrieslandCampina Dairy Essentials. In 2014 is hij begonnen bij FrieslandCampina als managing director voor de werkmaatschappij Butter & Milkpowder. De business group Dairy Essentials van FrieslandCampina maakt en verkoopt kaas van hoge kwaliteit, wei, melk, melkpoeder en melkvet, die met uitzonderlijke zorg worden geproduceerd. Partner FrieslandCampina-Zijerveld is al jarenlang een trouwe partner van de gemeente Alkmaar voor de organisatie van de Alkmaarse kaasmarkt. Iedere markt worden de kazen door FrieslandCampina-Zijerveld aangeleverd vanuit de Noord-Hollandse locatie in Lutjewinkel.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.