DRIEHUIZEN - Tijdens deze vaartocht van Landschap Noord-Holland op zondag 12 juni zullen de schipper en de gids zich voornamelijk richten op de predatoren / de natuurlijke vijanden; roofdieren die in de Eilandspolder leven.

Het gevaar voor de weidevogelpullen! In deze tijd van het jaar is het hoogtepunt van het broedseizoen voorbij en hebben de meeste vogels jongen. Met een beetje geluk kun je de grote weidevogelpullen zien rondlopen in de weilanden of op een van de plasjes die de polder rijk is.

In de lucht zie je onder andere de bruine kiekendief en misschien zelfs al zijn jongen. Op de grond gaan we op zoek naar prooiresten en andere sporen van roofdieren. In deze fraaie polder tussen Alkmaar en de Zaanstreek leven meer roofdieren dan je zou denken en de gids zal je er van alles over vertellen en laten zien.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding, en heb je een verrekijker, neem die dan mee, dan geniet je nog meer. Op de boot is plek voor rolstoelen. Neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.


Reserveren verplicht. Ga daarvoor naar www.gaatumee.nl

Wanneer: zondag 12 juni 2022 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen