HEERHUGOWAARD/OTERLEEK - In het weekend van 10 en 11 juli opent de Imkerschool, in samenwerking met Zwirs Wijngaard in Oterleek, de bijenstand voor het publiek. Op deze dagen kan het publiek bij Imkerschool in Oterleek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Enthousiaste beginnende en ervaren imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, rondleiding door de imker en een kijkje in de bijenkast Misschien laat de bijenkoningin zich zien! Veilig in een bijenpak zult u merken dat bijen helemaal niet eng zijn. Tips voor een bijvriendelijke tuin, activiteiten voor de kids, presentaties en veel informatie!

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Graag zien we u verschijnen op het volgende adres:
Imkerschool / Zwirs Wijngaard
Groeneweg 1, Heerhugowaard (zijstraat Dorpstraat Oterleek)


Meer informatie over de landelijke open imkerij dag is te vinden op www.bijenhouders.nl//landelijke-open-imkerijdag open imkerijdag.