DRIEHUIZEN - Vaar mee op zondag 26 mei om 10:00 uur op de fluisterboot van Landschap Noord-Holland en ontdek de twee gezichten van het oer-Hollandse, waterrijke gebied in Eilandspolder. Naast prachtige natuur vind je er ook fraaie dorpjes die een bezoek meer dan waard zijn. Zeker in het voorjaar, dan is het er op zijn mooist!

De vaartocht begint tussen de weilanden waar je kunt genieten van weidevogels zoals grutto en kievit. In deze tijd van het jaar zijn de weidevogels heel actief en het is heerlijk om ze te zien buitelen in de lucht en hun geluiden te horen.

Bij Graft en Noordeinde ga je van boord en wandel je door de pittoreske straatjes. De gids vertelt over de historie van de dorpjes en laat bijzonderheden zien, zoals een zerkenvloer en het raadhuis. Met de boot vaar je vervolgens weer terug, tussen de bloeiende weilanden door, naar het vertrekpunt.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plaats aan boord op www.gaatumee.nl. Vanwege de duur van deze activiteit is het verstandig iets te eten en te drinken mee te nemen. Heb je een verrekijker, neem deze dan mee.

Wanneer: Zondag 26 mei 2019 van 10:00 tot 13:00 uur
Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen
Reserveren: www.gaatumee.nl