ALKMAAR - In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn van maandag 16 maart tot maandag 6 april alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard gesloten. Bibliotheek Kennemerwaard begrijpt dat het sluiten van onze vestigingen een grote impact heeft op de bezoekers en leden.

Online diensten

Zit jij ook thuis? Gelukkig kun je daar ook veel beleven met een boek! Wil je blijven lezen en luisteren dan zijn e-books en luisterboeken een goed alternatief. Je kunt kiezen uit ruim 28.000 e-books of ruim 3700 luisterboeken. Kijk voor meer informatie over de online bibliotheek op de website.

De Bibliotheek op School online
De scholen zijn dicht en de bibliotheken ook maar dat betekent niet dat we thuis geen leuke en leerzame activiteiten kunnen doen. Bibliotheek Kennemerwaard plaatst regelmatig leuke opdrachten voor kinderen, leerkrachten en ouders op onze website. Zo hoef je je niet te vervelen. Ga naar www.bknw.nl/dbos-online

De Voorleeshoek
Rustig werken en toch de kinderen laten voorlezen? Ga naar www.devoorleeshoek.nl. Dit is een online platform met veel voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 – 10 jaar. Dit platform is voor bibliotheekleden maar nu tijdelijk ook gratis voor kinderen zonder bibliotheekabonnement.

Vragen
Heb je vragen, dan zijn ze goed te bereiken via klantenservice@bknw.nl.
Of telefonisch via 072 – 515 66 44. Kijk voor meer informatie op www.bknw.nl/coronavirus