SCHERMER - De kinderen uit groep 7 en 8 van de Driessenschool hebben woensdag 25 september zwerfafval opgeruimd in Grootschermer. Vooraf dachten ze weinig rommel te kunnen vinden. Maar dat viel mee, of eigenlijk tegen. Wie goed kijkt, vindt ook in Grootschermer allerlei afval op straat (en in de bosjes en sloten). De kinderen vonden veel plastic, maar bijvoorbeeld ook blikjes, flessen en uitgekauwde kauwgum.


Edith Terband, die humanistisch vormingsonderwijs geeft, ontdekte dat de kinderen een hekel hebben aan zwerfvuil. Samen met hen schreef ze een brief aan alle politieke partijen in Alkmaar. Daar kwamen veel leuke reacties op. GroenLinks stelde voor om een keer samen met de kinderen te gaan opruimen. De partij leende bij Stadswerk 072 grijpers, handschoenen en vuilniszakringen en legde de kinderen uit hoe die werkten. Daarna gingen ze samen op pad.


Op het Scheepjeserf vonden de kinderen een zwarte leren jas. Die is daar waarschijnlijk blijven liggen na de kermis. De eigenaar kan de school bellen (0299- 671378). De foto is gemaakt op het Molenglob, waar vooral verpakkingen van etenswaren lagen.