ALKMAAR - Alkmaar en omgeving staat van woensdag 14 t/m zaterdag 17 juni opnieuw in het teken van de Wandel4daagse Alkmaar. Het evenement met naar verwachting 4.500 deelnemers gaat voor de 15e keer van start. Meedoen kan aan de hele 4daagse of wandel twee dagen mee bij de Halve 4daagse. Met vijf afstanden op het programma, de 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km, is er voor iedereen een route. Inschrijven is t/m woensdag 7 juni mogelijk, via: www.wandel4daagsealkmaar.nl. Er is géén na-inschrijving.


Hoogtepunten

Op woensdag zijn de oer-Hollandse polders, Villapark Meerwijk en de Ruïnekerk Bergen de hoogtepunten, op donderdag de Stad van de Zon, met het Park van Luna en het Poldermuseum. Vrijdag start ook de Halve 4daagse en wordt de Pelgrimsroute aangedaan, deze dag staan de talloze groene en heilige locaties in de omgeving van Egmond en Heiloo centraal, zoals Onze Lieve Vrouw ter Nood, Landgoed Willibrordus en de Abdij van Egmond. Zaterdag zijn wandelaars de hele dag omringd door water langs de Alkmaarse grachten, het Noordhollandsch Kanaal, het Recreatiegebied Geestmerambacht en Het Rijk der Duizend Eilanden (40 kilometer). De 25 en 40 kilometer doen ook de BroekerVeiling aan, voordat er wordt afgesloten met de imposante intocht, via de rode loper, op het feestelijke Waagplein.

Ten opzichte van andere wandelevenementen onderscheidt de Wandel4daagse Alkmaar zich niet alleen door de routes, maar vooral dankzij de gezelligheid en saamhorigheid onderweg. Vier dagen samen een grootse prestatie leveren zorgt voor een bijzondere band onder de wandelaars en dat is tijdens alle wandeldagen voelbaar. Veel mooie herinneringen en vriendschappen voor het leven worden hier opgebouwd.

Twee dagen wandelen

Wandelaars kunnen naast de hele 4daagse ook aan de tweedaagse deelnemen. Bij dit onderdeel wordt er alleen op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni gewandeld. Een ideale manier om kennis te maken met de 4daagse belevenis in en rondom Alkmaar. Net als bij de hele 4daagse, kan er hier gekozen worden voor één van de vijf afstanden: 8,5 - 15 - 20 - 25 of 40 km.

Schrijf snel in

Inschrijven is mogelijk t/m woensdag 7 juni. Kijk voor meer informatie op www.wandel4daagsealkmaar.nl of download de Le Champion App in de Play- of Appstore.