STOMPETOREN - De kinderen van OBS De Wiekslag en kinderopvang Forte in Stompetoren nemen op woensdagochtend 8 mei hun splinternieuwe school cq opvang in gebruik. De school maakt er een superfeestelijke dag van, met een dj, een clown, een sponsorloop en de onthulling van het nieuwe school-logo. Ouders en omwonenden zijn de hele ochtend van harte welkom.

Samen met de kinderopvang van Forte en de gymzaal van de gemeente Alkmaar zal De Wiekslag dan in één nieuw en ruim gebouw zijn gehuisvest.

Alle partijen werkten de afgelopen maanden hard aan de vernieuwbouw en de uitbreiding van De Wiekslag. Aannemersbedrijf Nat had de touwtjes strak in handen en er is op het bouwschema dan ook geen dag uitgelopen.
Intussen werkten en leerden de kinderen in het noodgebouw op het erf van de school. Zo konden ze goed volgen hoe de bouw stap voor stap vorderde. Groep 8 hield een vlog bij over de nieuwbouw.

Op 8 mei begint de dag met de onthulling van het nieuwe logo van De Wiekslag. Daarna is er een ballonnenclown voor de jongere kinderen en een sponsorloop voor de grotere kinderen. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar de inrichting van het schoolplein. Ook is DJ Jacco van de partij en uiteraard is er gelegenheid om het hele gebouw te bekijken.
Om 12 uur gaan de kinderen naar hun eigen lokalen en sluiten we de feestelijkheden af.

De officiële opening van het nieuwe schoolgebouw vindt plaats na de zomervakantie. Ook dat belooft een feestelijke happening te worden! Nadere informatie hierover volgt.