ALKMAAR - Op vrijdag 12 april gaat om 10.00 uur de jaarlijkse Tulpenkaasmarkt op het Waagplein van start. Voor het vierde jaar op rij sieren deze dag zo’n 25.000 tulpen de kaasmarkt. Dat levert natuurlijk prachtige plaatjes op. Na afloop van de kaasmarkt, die duurt tot ongeveer 13.00 uur, delen de kaasmeisjes en kaasjongens de tulpen uit aan de bezoekers. Ook zetten zij medewerkers en inwoners van van zorgcentrum De Oldeburgh in Oudorp in het zonnetje met de bloemen.

Opening door Freedom Flame
De stichting Freedom Flame NL luidt vrijdag 12 april om exact 10.00 uur de kaasbel, hét teken dat de kaasmarkt van start gaat. Deze stichting creëert meer bewustwording rondom het thema ‘leven in vrijheid’. De tulp staat voor Freedom Flame symbool voor de boodschap achter de vrijheidsvlam en daarmee de stichting.

Pop-up Tulpen Experience
Studenten van de opleiding Bloem & Design van het Clusius College waren van 27 tot en met 29 maart de trotse uitbater van de Pop-up Tulpen Experience op het Waagplein. Als blijk van waardering zijn zij op 12 april, samen met directeur van het Clusius Wim van Reenen, de speciale gast van wethouder Konijn.