DRIEHUIZEN - Vaar zondag 19 november mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland door de Eilandspolder en bekijk groepen smienten of grote aantallen goudplevieren. Geniet in de excursieboot van de prachtige sfeer op het water.

Heel veel smienten
De weidevogels zijn verdwenen en duizenden wintergasten zijn gearriveerd in de Eilandspolder, tussen Alkmaar en de Zaanstreek. Er zijn vooral smienten te zien. De sloten en meertjes zijn er vol van.

Daar liggen ze te rusten en 's nachts doen ze zich tegoed aan het sappige gras in de weilanden. Het is een schitterende eenden soort die, als de groep opvliegt, voor een indrukwekkende belevenis zorgt. Maar waarom vliegen ze op?

Langs goudplevieren en wuivend riet
Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren in de weilanden. En het schilderachtige riet langs de route, wuivend in de wind, is prachtig! Vanuit de boot is de natuur van de Eilandspolder nog indrukwekkender...

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Wanneer: zondag 19 november 2023 van 11:00 tot 13:00 uur
Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl