DE RIJP - Janny Boerema-Middelveld uit De Rijp exposeert in de weekenden van de maand juli onder de titel ‘Het huis van…’ zwart-witfoto’s in Museum Jan Boon in De Rijp. De opening is zaterdag 6 juli om 15.00 uur. Iedereen is welkom om die bij te wonen.

‘Het huis van’ is een fotografisch overzicht van jeugdherinneringen dat panden, vaak met huidige bewoners, in het oude centrum van De Rijp laat zien. Nog steeds is ‘het huis van’ een veelgebruikte term als het gaat om het duiden van woningen in haar geboortedorp. De begeleidende teksten zijn van Eric Berkhout.

De expositie neemt de kijker mee naar het huis van Maarten van Tiel aan de Tuingracht, die met zijn aktentas en keurige jas in Janny’s jeugd een vertrouwd beeld vormde. Maar bijvoorbeeld ook naar het schooltje aan de Rechtestraat, later bibliotheek en nu woonhuis, waarvan lieve juf Willemse, dagelijks een flesje melk, spelen op het schoolplein en de grote kachel in het gebouw herinneringen zijn.

Janny, fotograaf voor De Uitkomst (regio Schermer), exposeerde en verkocht eerder in De Rijp foto’s die ze maakte van haar reis met Caritas Ukraine-Holland naar Oekraïne en beeld van de Eilandspolder. Als 13-jarige liep ze al met de camera van haar vader door De Rijp en legde dorpsgezichten vast. Later werden vakantiegebieden onderwerp van haar foto’s, gevolgd door veel fotografie van de Eilandspolder en eiland De Woude.