GROOTSCHERMER - Gedurende de winterperiode houdt de Stichting Raadhuis Grootschermer een aantal activiteiten in het monumentale pand. Op het gevarieerde programma staan twee interessante lezingen, een muzikale voorstelling, een filmavond en de inmiddels traditionele ontsteking van de Kerstboomverlichting.


Het Winterprogramma in het Raadhuis start op vrijdag 8 november met een optreden van de Alkmaarse zanger Kees Kaas. Hij zingt van de stad, de polders en natuurlijk de Alkmaarse kaas. Op vrijdag 13 december vindt de traditionele ontsteking van de Kerstboomverlichting plaats, inclusief een knikkerwedstrijd en de toast met een glas glühwein.

Vrijdag 10 januari houdt Fred Hoek uit De Rijp een lezing over het carillon van de Grote Kerk, dat onlangs is geplaatst. Fred was een van de initiatiefnemers en hij vertelt over alle inspanningen die hebben geleid tot de terugkeer van het carillon. Op vrijdag 14 februari houdt de Stichting een filmavond, met historische films uit de regio.

Het Winterprogramma wordt op vrijdag 13 maart afgesloten met een lezing van historicus Jan Hoogenhout over het leven van kunstenaar Nic Jonk.

Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. De entree bedraagt alle avonden 7,50 euro (inclusief koffie of thee). Voor het ontsteken van de Kerstboom is aanmelden niet nodig. Die avond is er gratis entree. Kaarten reserveren kan via info@raadhuisgrootschermer.nl. Toewijzing kaarten vindt plaats op volgorde van aanmelding.