STOMPETOREN - Op het creatieve landgoed van Piet-Jan van den Kommer in Stompetoren is vanaf 11 juli de expositie 'Carnival of Scenery' te bezoeken. U bent van harte uitgenodigd om te genieten van het werk en de visie van Giorgi Shengelia, die mede dankzij Corona in grote beweging zijn.


Ook voor kunstenaars was de afgelopen tijd een uitdaging. Voor Giorgi Shengelia betekenden de beperkingen door Corona een periode van reflectie en om te onderzoeken wat zijn functie als kunstenaar in de samenleving is. De tijd heeft zijn werk positief beinvloed. Sterker nog: de expositie 'Carnival of Scenery', die natuurlijk moest worden uitgesteld, heeft er een diepere lading door gekregen.

Zeeën van tijd voor reflectie
Giorgi: "Ik heb veel gewerkt - alleen, opgesloten in mijn studio en ben zoals zoveel mensen, door gebrek aan het gebruikelijke, intermenselijke contact, teruggeworpen geweest op mijzelf. Er waren zeeën van tijd voor reflectie over kunst, kunstbeleving en de plaats en functie van de kunstenaar - en dus ikzelf - in de samenleving, hoe die er morgen dan ook uit moge zien."

Coronasausje door mijn pigment
"Op de hoofdlijnen is er thematisch weinig aan mijn werk veranderd, en tegelijkertijd zoveel: er is een coronasausje door mijn pigment geroerd dat mijn ervaringen van de afgelopen maanden weerspiegelt en andere perspectieven afdwingt."

Over Carnival of Scenery:

Adres:
Noordervaart 127, 1841 GA Stompetoren

Openingstijden:
Expositie is geopend op: ma-vr van 10-16:30 uur

Bezoek de kunstenaar in zijn atelier:
Heeft u interesse in het werk van Giorgi en wilt u wellicht een kijkje nemen bij de kunstenaar zelf? Neemt u dan via e-mail contact op voor een prive-rondleiding in zijn atelier: info@giorgishengelia.com