GROOTSCHERMER - Frea May en Martin Griek exposeren sinds 6 juli gezamenlijk hun schilderijen en beelden in de Dorpskerk van Grootschermer. De expositie is nog t/m 28 juli op elke zaterdag en zondag te bezichtigen.

Frea May past verschillende schildertechnieken toe zoals olieverf, acryl, pastel, aquarel en gemengde technieken. Haar visie op de wereld verbeeld zij in verschillend werk, zowel qua onderwerp, materiaalgebruik als werkwijze. Voor Frea is schilderen iets wat uitstijgt boven het logisch begrijpelijke en direct waarneembare. Kortom een middel om achter de dingen te kijken waar misschien niets of misschien alles is. Een persoonlijke ervaring, emotie of gebeurtenis vormt vaak de aanleiding voor een nieuw schilderij. Kleurkracht, een natuurlijke ingetogenheid, harmonie, evenwicht en een spannende expositie bepalen het beeld. Frea ziet haar werk als “het mooiste vak van de wereld”. (www.freamay.nl)

Martin Griek exposeert met zijn werk in steen. Voor zijn beelden laat Martin zich inspireren door de natuur en door het karakter van de steen waarmee hij werk. De vormen zijn rond, vloeiend en glad en daarbij zo helder mogelijk. Door de voorkeur voor hardere steensoorten zoals marmer en hardsteen, zijn de beelden over het algemeen geschikt om buiten geplaatst te worden. Martin was tot 2010 docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs. Sinds hij is gestopt met lesgeven, en er rust kwam om tijd te besteden aan eigen creatief werk, is hij dagelijks aan het beeldhouwen. (www.martingriek.nl)

De expositie duurt van 6 t/m 28 juli en is elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur vrij te bezichtigen aan het Zuideinde 5. De werken zijn te koop, een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.

Zie ook: https://www.dorpskerkgrootschermer.nl/