SCHERMERHORN - De Mexicaanse bariton Emmanuel Franco samen met pianiste Mirsa Adami reist van de finesse van Ravel via de luchtigheid van Mozart naar het belcanto van Rossini. Vervolgens laat Franco zijn Latijns-Amerikaanse bloed lekker lyrisch stromen in meesterwerkjes van Guastavino, Gardel en Piazzolla. En ja, ook de evergreen Bésame mucho staat op het programma. Een liedrecital in Grote Kerk Schermerhorn dat de zomer thuis tot een vakantie maakt

Zowel de Spaanse volks- en kunstmuziek als het belcanto van de opera zijn van groot belang geweest voor de ontwikkeling van een Latijns-Amerikaanse liedcultuur, een cultuur die zowel bij de klassieke muziekliefhebbers als de aanhangers van populaire muziek direct aanhang vond. Daarom is het niet zo gek om tijdens een liedrecital Spaans georiënteerde liederen van Ravel en aria’s van Mozart en Rossini te combineren met een waaier aan bekende liederen van componisten uit Argentinië, Uruguay en Mexico. Beginnend bij de liedcyclus Don Quichotte à Dulcinée van Maurice Ravel neemt bariton Emmanuel Franco u mee via aria’s van Mozart en Rossini en uit de Spaanse zarzuela Emigrantes naar de wereld van de tango en de beroemdste Mexicaanse bolero: Bésame mucho.

De Mexicaanse bariton Emmanuel Franco is geen onbekende in de Holland Music Sessions-gelederen. Vorig jaar droeg hij op imponerende wijze bij aan het afsluitende concert van de dertigste editie van International Holland Music Sessions. Hj behaalde zijn bachelor diploma aan het San Francisco Conservatory of Music en nam deel aan het Mexican Young Artist Program SIVAM (Sociedad Internacional de Valores de Arte Mexicano) waar hij twee keer de Placido Domingo Scholarship won. Emmanual trad op in verschillende concertzalen en theaters in Mexico, de Verenigde Staten van Amerika en Europa,

De pianiste Mirsa Adami begon haar pianostudies in Tirana bij Elsa Veizi en Takuina Adami. Op jonge leeftijd speelde ze daar met verschillende orkesten en gaf vele recitals in het land. In 1991 kwam ze naar Nederland om haar studie te vervolgen.

Ze heeft meerdere malen op het Prinsengrachtfestival opgetreden en ook concerten gegeven in Nederland en vele andere landen zoals Italië, Frankrijk, Duitsland, Estland en Japan.

Wij verzoeken u de coronaregels ter plaatse te volgen.

Meer informatie en tickets: www.ihms.nl