SCHERMER - Op veelvuldig verzoek van zowel de kunstenaars als bezoekers zal in 2019 opnieuw een ‘Schermer Kunstroute’ worden georganiseerd.

Na het succes van afgelopen jaar hebben de leden van het Cultuur Platform Schermer besloten om eind augustus wederom een ‘Schermer Kunstroute’ te houden. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus exposeren kunstenaars uit Schermer en omgeving hun werk aan het grote publiek.

Dit evenement, dat in 2017 voor het eerst gehouden werd, trok vorig jaar ruim 2.500 bezoekers uit de Schermer, ‘Groot Alkmaar’ en zelfs vandaar buiten.

De 17 locaties in de Schermer en haar randdorpen waar de exposanten hun werk aan het grote publiek toonden werden ondanks het niet zo gunstige weer druk bezocht.

Dit jaar zullen er naast de bestaande locaties, enkele nieuwe locaties worden toegevoegd en er zullen ook nieuwe gezichten onder de kunstenaars te zien zijn.

“Net als vorig jaar wordt er gekozen voor een brede opzet”, zegt voorzitter Marion Leijen. “We willen een zo uitgebreid mogelijk palet aan vormen en technieken in de kunst laten zien. Dus dit jaar ook werk van etsers en miniatuurschilders.

”Kunstenaars die interesse hebben om op 25 en 26 augustus deel te nemen aan dit ‘Schermer Kunst-Weekend’ kunnen informatie krijgen door te bellen met secretaresse Janny Tensen (tel.072-5021267) of te e-mailen naar cultuurindeschermer@gmail.com.

Zie ook: www.cultuurplatformschermer.nl