OTERLEEK - Het behoud en stimuleren van biodiversiteit staat bij de provincie Noord-Holland en haar gebiedsaannemer BAM-Engie-Krinkels hoog op de agenda. De verschillende soorten flora en fauna houden namelijk de natuur in balans: een belangrijke voorwaarde voor een duurzame wereld, nu en straks.

Daarom neemt de gebiedsaannemer samen met de provincie verschillende initiatieven die de biodiversiteit bevorderen. Zo wordt gewerkt aan het ontwikkelen van isolatiemateriaal uit bermgras, het winnen van zout uit grassappen en wordt ‘sinusmaaien’ toegepast.

Bovendien is onlangs een speciaal bloemenzaadmengsel gezaaid in de bermen langs de N508 ter hoogte van Zwirs Wijngaard. De bloemen vormen straks een waardevolle voedingsbron voor verschillende insecten, waaronder de maar liefst 40.000 bijen van de Imkerschool, gelegen op de wijngaard.

De provincie Noord-Holland en haar gebiedsaannemer werken in dit initiatief samen met de Imkerschool en Zwirs Wijngaard, een lokale wijngaard die wordt geleid door de broers Sanne en Atse Zwirs. De broers Zwirs zijn op de wijngaard bezig met verschillende duurzame en circulaire projecten. Een mooie krachtenbundeling waarbij een gezonde toekomst centraal staat!