DE RIJP - Boswachter, televisiepersoonlijkheid en schrijver van natuurboeken Arjan Postma opent op zondag 4 juni om 13.00 uur de expositie ‘Keramiekgeluk’ in Museum Jan Boon in De Rijp. ‘Keramiekgeluk’ omvat keramiek dat een duidelijke link heeft met flora en fauna. De makers zijn Ellen Duijn uit De Rijp en Marjolijn Ooijevaar uit Nibbixwoud. De opening is vrij toegankelijk.

Ellen Duijn maakt sinds 2017 keramiek. Enerzijds zijn dat keramieken paarden; voor Ellen een boeiend onderwerp omdat zij gefascineerd is door hun spieren, souplesse, beweging, maar ook hun karakters. Keramiek werkt ze af met oxides, onderglazuren, glazuren of met een rakustook. Daarnaast draait ze sier- en gebruikersgoed op haar pottenbakkersschijf. Deze worden met glazuur afgewerkt. Het zijn alle unieke stuks.

Marjolijn Ooijervaar maakt sinds 2010 keramiek. In haar werk komt de natuur in structuren, bladeren, kleuren en stookmethodes die ze gebruikt tot uiting. Door haar werk in de zorg ziet zij ook de kwetsbaarheid van natuur en mens, een continue stroom van jong en kwetsbaar naar oud en dor. Ze maakt ook ecoprints van bladeren en drukt deze af op papier, keramiek en stof.

De tentoonstelling is de hele maand juni elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Museum Jan Boon is gevestigd aan de Rechtestraat 146, De Rijp. Gratis entree. Gratis Jan Boon Wandelroute.