Op zaterdag 14 mei is het de hoogste tijd voor de vierde editie van de Hartekind Challenge! Ook dit jaar zal dit bijzondere evenement plaatsvinden bij Kasteel Groeneveld in Baarn.


(Harte)kinderen en volwassenen zullen in actie komen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar (aangeboren) hartafwijkingen bij kinderen. Dit kan door mee te doen aan één van de activiteiten, bijvoorbeeld het Jungleparcours (3-10 jaar) of de Hartekind Run (volwassenen). Ook kun je gezellig langskomen bij het foodtruckfestival waar je onder het genot van een hapje en drankje kan genieten van een optreden van ambassadrice Shirma Rouse.

Stichting Hartekind

Jaarlijks horen 1.500 ouders dat het hart van hún kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is één van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland; kinderen met een hartafwijking. Op dit moment overlijden jaarlijks nog altijd 150 hartekinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is bij kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind zet zich in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Dat doet zij o.a. door het financieren van levensbelangrijk wetenschappelijk onderzoek.

Ambassadeurs

Tijdens deze Hartekind Challenge zullen veel ambassadeurs van Stichting Hartekind zich inzetten. Zo zal ambassadrice Shirma Rouse het startsein geven voor de Hartekind Run. Oud Shorttrackster Avalon Aardoom zal de loterij verzorgen, waarbij alle opbrengsten zullen gaan naar Stichting Hartekind.

Hartekind Kodi krijgt de allereerste Hartekind Tikkie uitgereikt en rent als 10-jarige de 5 km tijdens de Hartekind Run. Matyas Bittenbinder, bioloog en goede vriend van Freek Vonk, komt tijdens het jungleparcours alles vertellen over de dieren uit de jungle. En onderzoekster Maaike Kleinsmann vertelt waarom onderzoek zo ontzettend belangrijk is.

Vele redenen om op zaterdag 14 mei langs te komen tijdens de Hartekind Challenge en te doneren voor Stichting Hartekind, want alle hartekinderen verdienen een zorgeloos leven.

Praktische informatie

Het evenement is van 12.00 uur tot 17.00 uur. De opening zal om 12.00 uur plaatsvinden waarna ambassadrice Shirma Rouse een optreden zal geven. Om 13.00 uur starten de activiteiten.

De Hartekind Challenge vindt plaats bij Kasteel Groeneveld in Baarn.

Parkeren kan op het parkeerterrein en is gratis. Kasteel Groeneveld: Groeneveld 2, 3744 ML Baarn

Ga voor meer informatie naar: hartekind.nl/challenge of hartekind.nl