De zonnebrandtubes zijn weer volop voorradig, iedereen is op zoek naar een nieuw paar slippers en barbecue geuren vliegen om de 5 minuten je neus in. De warmte is weer in het land. Het is zomer. Tijd voor het zonnetje en tijd voor verfrissing in de vorm van zelfgemaakte ijsthee. IJsthee is heel simpel en snel te maken. Mevrouw Cha weet het jou in een paar stappen uit te leggen. De zelfgemaakte ijsthee is verrassend puur van smaak, omdat er geen sprake is van toevoegingen (dus geen suikers en geen calorieën!). Spiek hier alvast voor Mevrouw Cha’s ijsthee knallers van deze zomer!

IJsthee zonder suikers en calorieën
Stel je voor. Je bezoekt de meest dichtstbijzijnde supermarkt en start je zoektocht naar een verfrissend koud drankje. Je belandt bij de tientallen varianten aan ijsthee. Keuzestress! Bovendien wil je helemaal geen keuze meer maken, als je kijkt naar de hoeveelheid suiker in ieder pak (of iedere fles). Ook word je niet vrolijk van de etiketten met uitingen zoals “groene thee-extract (0,14%)”, “thee-extracten (0,12%)” of “rooibosextract (0,11%)”. Het blijkt dat veel ijsthee eigenlijk nauwelijks thee bevat. Nog een keer? Veel ijsthee bevat nauwelijks thee. VEEL IJSTHEE BEVAT NAUWELIJKS THEE!

Het zijn allemaal suikerbommen zonder échte theesmaak. Zonde! Terwijl, het kan makkelijk anders.

Zelfgemaakte ijsthee
Hoe kan het dan anders? Door zelf de touwtjes in handen te nemen. Je maakt namelijk heel eenvoudig jouw eigen ijsthee. Je laat simpelweg thee trekken in koud water. Dit noemen we “cold brew tea”. Je maakt cold brew tea zo.
1. Pak jouw cold brew ijsthee fles (spiek hier voor de must-have van deze zomer)
2. Vul de fles met 6 tot 8 gram thee
3. Vul de fles met 750 tot 800 milliliter water
4. Zet de fles voor 1 nachtje in de koelkast De volgende dag pak je jouw pure ijsthee uit de koelkast en geniet je van een verfrissend moment in de warme zon.

Wist je trouwens dat je alle theesoorten van Mevrouw Cha kunt gebruiken om zelf ijsthee van te maken? Jouw water zal voortaan altijd heerlijk smaken met deze nieuwe manier van koud thee zetten.

IJsthee met kruiden en fruit
Je kunt afwisselen in theesoorten, waardoor je veel verschillende soorten ijsthee kunt gaan proberen deze zomer! Jouw mogelijkheden worden eindeloos wanneer je hetzelfde gaat doen met kruiden en bloemen. Citroengras, rooibos of kamille zijn voorbeelden van hoe lekker kruiden en bloemen als ijsthee kunnen zijn. Pas hierbij de grammen iets naar beneden aan, want deze producten zijn vaak lichter dan thee. Advies nodig? Klik hier en wij helpen je graag. Dan nog een laatste tip van een theesommelier. Je kunt verder gaan experimenteren door bijvoorbeeld het water te vervangen door bruiswater. Dit geeft de ijsthee net een extra prikkeling. Serveer het in een champagne glas en het is een hit!

Wil je nog veel meer weten over thee? Like onze Facebook pagina waar we elke week zulke tips en informatie plaatsen.