ALKMAAR - Hoewel in noord Nederland volgende week de scholen pas beginnen, is afgelopen maandag 27 augustus het schooljaar voor de mbo-opleidingen officieel geopend door Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander. Een spannende dag voor de mbo-ambassadeurs van het Clusius College, die de Koning mochten ontmoeten.

Voor de Schermerhornse Fleur Bakker (17), de kersverse mbo-ambassadeur van het Clusius College, was de opening niet alleen spannend omdat ze de Koning zou ontmoetten. De studente Veehouderij nam namelijk ook deel aan de eerste challenge van de nationale mbo-ambassadeursverkiezing. Fleur viel op het Clusius College op door haar enorme passie van haar studie. De studente, zelf niet afkomstig van een boeren bedrijf, viel als een blok voor de (melk)veehouderij. Heeft ze de eerste paar uur vrij van school? Dan duikt ze fluitend en in alle vroegte nog even de stal van haar stagebedrijf in.

Zal de gedreven studente de titel van het Clusius College dit najaar prolongeren? De vorige nationale mbo-ambassadeur was ook een student het Clusius College. Sil de Weerd studeerde deze zomer af aan de opleiding Voeding & Voorlichting en zal zijn titel in november overdragen aan een volgende kandidaat. Het afgelopen schooljaar heeft Sil het mbo vertegenwoordigd in de media en op de kaart mogen zetten bij politici. Als kers op de taart mocht hij tijdens de opening van afgelopen maandag in gesprek met de Koning.

Fleur wordt de komende 2 maanden samen met 42 andere mbo-ambassadeurs uitgedaagd in een aantal challenges die worden uitgezonden via YouTube. De presentatie van het YouTube-programma komt voor rekening van BNN-presentator Jan Versteegh. De eerste aflevering staat vanaf 17 september online op het YouTube-kanaal van Dit is MBO. Wie valt er af? En wordt Fleur de volgende nationale ambassadeur van het mbo? We weten het in november!