Vroeger, toen 'iedereen' rookte waren ze een gewild item: de aanstekers met logo die je gratis kreeg omdat de naam van een bedrijf erop stond. Ze werden uitgedeeld door het bedrijf als je er langsging, maar soms ook bij straatpromotie, bij een evenement of als het bedrijf met een stand op een beurs stond. Maar vandaag de dag wordt het roken steeds meer in de ban gedaan. In het openbaar vervoer en in openbare gebouwen mag het al jaren niet meer. Dus is die aansteker nog wel zo populair of kun je beter kiezen voor een ander product om je bedrijf te promoten?

Ruime keuze aan promotiemateriaal

Bedrijven die producten kunnen voorzien van jouw bedrijfsnaam of logo hebben doorgaans ruime keuze als het gaat om weggeef artikelen die je voor promotie kunt gebruiken. Pennen, sleutelhangers, USB sticks en inderdaad: ook nog altijd dieaansteker van BIC. Want ondanks dat rokers beperkt worden om van een sigaret te genieten neemt hun aantal maar mondjesmaat af. Alle promotie van de overheid om te streven naar een rookvrije generatie over pakweg 20 jaar. Ook jongeren beginnen nog altijd geregeld met roken. Ze willen erbij horen en dat kan onder meer door een sigaret op te steken.

De aansteker is er natuurlijk niet alleen voor sigaretten

Een ander argument om toch te kiezen voor een aansteker met logo als promotiemateriaal is dat je deze natuurlijk ook voor andere dingen kunt gebruiken. Hij is ook bij uitstek geschikt om kaarsen of theelichten mee aan te steken. Of voor de barbecue, want er zijn ook speciale aanstekers die wat krachtiger zijn dan de mini exemplaren die je voor een sigaret gebruikt. En ook op deze exemplaren kun je natuurlijk laten voorzien van je bedrijfslogo. Deze aanstekers zijn wat duurder per stuk maar zijn prima geschikt om weg te geven bij het doen van een bestelling of het aanvragen van een offerte.

Wat zijn de alternatieven als de aansteker het niet wordt?

Een populair artikel om te gebruiken voor promotie is nog altijd de balpen. Het is niet voor niets dat BIC zowel aanstekers als pennen maakt. En feit is dat er ook minder wordt geschreven, want daar gebruiken we nu de computer voor. Maar je handtekening zetten gaat toch nog altijd met een balpen. En even snel een telefoonnummer noteren of een notitie maken doen we ook nog maar al te vaak met een pen. Dus een pen met bedrijfslogo zal door niemand worden afgeslagen. Het is dus een prima manier om je bedrijfsnaam op een leuke en effectieve manier onder de aandacht te brengen.

De prijs voor bedrukte aanstekers of andere artikelen

Het laten bedrukken van aanstekers, balpennen of andere artikelen hoeft niet duur te zijn. Als je een wat grotere partij in één keer afneemt ben je sowieso goedkoper uit. Het bedrukken gebeurt uiteraard professioneel en kan ook heel snel. Nadat je een per e-mail verstuurde proefdruk hebt goedgekeurd heb je je bestelling vaak binnen circa 10 dagen al binnen. En een hernieuwde bestelling doen is vaak nog eenvoudiger omdat de gegevens dan al bekend zijn.