Wanneer je een zakenrelatie wilt versterken, klanten wilt bedanken voor hun trouw of een andere partij een blijk van waardering wilt geven, bestaan daartoe verschillende mogelijkheden. Een relatiegeschenk kan zowel een fysieke vorm hebben als een ervaring zijn. Voorbeelden van dat laatste zijn bijvoorbeeld een etentje of een workshop. En alhoewel ook die laatste van onschatbare waarde kunnen zijn, kiest men het vaakst voor een fysiek geschenk. Of beter gezegd: voor een bedrukt relatiegeschenk.

De duur van de boodschap

Een etentje met een zakenpartner is een goede gelegenheid om elkaar eens op een geheel ander niveau te spreken. Alhoewel dit zeker bijdraagt aan de onderlinge connectie, vervaagt de herinnering eraan vaak sneller dan we willen. Kies je ervoor om een bedrukt cadeau te geven, dan blijft de ontvanger hier veel vaker aan herinnerd worden. Dat geldt nog eens extra wanneer je voor een cadeau kiest dat op dagelijkse basis van praktische waarde is. Denk bijvoorbeeld aan een handdoek, een drinkfles of een katoenen tas. Ook kun je bijvoorbeeld een paraplu laten bedrukken.

De zichtbaarheid van je merk

Kies je voor een etentje, dan kies je voor een privéaangelegenheid. Dat betekent dat jouw merk en bedrijf niet zichtbaar zijn voor personen die daarbij niet aanwezig zijn. Met het geven van een cadeau is dat anders. Wanneer zakenrelaties hun geschenk gebruiken, kunnen anderen -of dat nu collega’s, klanten of zelfs vrienden en familieleden zijn- dat zien. Dat maakt van een geschenk dus tegelijkertijd een slimme manier van merkpromotie.

Cadeaus die passen bij de ontvanger

In de wereld van bedrukte relatiegeschenken bestaan wel 1001 mogelijkheden. Dat opent deuren om attenties te geven die daadwerkelijk bij de ontvanger als persoon passen. Houdt deze zich in zijn vrije tijd graag bezig met sportieve activiteiten? Dan is een bidon een leuk idee. Is hij een fervent koffiedrinker? Dan is een keramische mok het cadeau bij uitstek. Heeft je zakenrelatie kinderen? Denk dan eens aan een voetbal of een vlieger. De blijdschap van de kinderen wanneer zij het cadeau in ontvangst nemen, versterkt bij de ouders onbewust de waardering voor jouw merk.

Het ruimste aanbod relatiegeschenken

Ben je op zoek naar het ultieme relatiegeschenk voor jouw klant, leverancier of andere zakenpartner? Bij Lavista relatiegeschenken vind je een zeer ruim aanbod. Door op categorie te zoeken, vind je binnen korte tijd het geschenk dat bij uitstek bij de ontvanger past. Je ontvangt altijd eerst een proefdruk, na goedkeuring wordt de volledige batch bedrukt.

Betaalbare oplossingen

Voor het geven van een cadeau hoef je niet diep in de buidel te tasten. Bovendien geldt: des te hoger het bestelaantal, des te lager de stuksprijs. Ben je op zoek naar een écht goedkope oplossing? Dan kun je bijvoorbeeld bic aanstekers bedrukken per 100 stuks. Balpennen en sleutelhangers zijn in dat geval eveneens goede alternatieven.