DOETINCHEM - Biljarter Sam van Etten is er dit weekeinde niet in geslaagd de knockout-ronde van de Grand Prix van Doetinchem te bereiken. In het hoofdtoernooi verloor de Schermerhorner zowel van Jack van Peer als van Barry van Beers. Daardoor moest hij al na één dag afscheid nemen van het toernooi.

Van Etten baalde van de snelle uitschakeling. Evenals in de editie van 2022 ging de Noordhollander in de eerste partij tamelijk kansloos ten onder tegen Dongenaar Van Peer (22-40). Twee uur later herpakte Van Etten zich en won overtuigend met 40-24 van Menno de Vries uit Budel.

In de derde partij van de dag ging Van Etten, die moest winnen om door te mogen naar de knockout-ronde, voortvarend van start tegen Barry van Beers. Hij nam na een paar goede series voor de break een ruime 22-12 voorsprong. Maar na de korte pauze lukte ter vrijwel niets meer. Van Beers, die in juni de finale van de GP van Rosmalen van Van Etten won, speelde heel gedecideerd en won met 31-40. Omdat Van Peer in een spannend duel De Vries versloeg (40-39) eindigde Van Etten als derde in zijn poule.

NK driebanden
Ondanks de vroege uitschakeling heeft de Schermerhorner zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap ('de Masters') dat van 17 tot en met 21 januari in Berlicum wordt gespeeld. Van Etten speelt daar in poule A tegen de winnaar van de GP in Doetinchem, Jeffrey Jorissen, Frans van Schaik en Raymund Swertz.