SITTARD - Ondanks dat hij twee van de drie partijen met ruime cijfers won, slaagde driebander Sam van Etten er dit weekeinde niet in zich bij de beste zestien van de Grand Prix van Sittard te plaatsen. De Schermerhorner werd op moyenne geklopt en moest het toernooi al na één dag verlaten.


Na een zwakke start tegen Veldhovenaar Roland Uijtdewillegen (40-29 in 32 beurten) herstelde Van Etten zich in de tweede partij van de dag tegen Ludo Kools goed. Na twaalf beurten had hij al 21 punten en niets leek een ruime zege in de weg te staan. Maar na de break lukte er niets meer bij de Noordhollander. Weliswaar won hij de partij met 40-30 in 34, maar van het fraaie gemiddelde bleef niets over.

Dat brak Van Etten uiteindelijk op. In de derde partij won hij weliswaar ruim van de tot dan toe ongeslagen Huub Wilkowski (40-24) en ook scoorde hij het hoogste gemiddelde (1.666) en de hoogste serie (11) in zijn poule, maar het was niet genoeg. Op het overall moyenne eindigde Van Etten (1.211) op de derde plaats achter Uijtdewillegen (1.258) en Wilkowski (1.223), waardoor hij zich niet voor de knockout-fase wist te kwalificeren.