UTRECHT - AZ heeft verzuimd de tweede plek van Feyenoord over te nemen. De Alkmaarders speelden met 1-1 gelijk bij FC Utrecht en mocht daar op basis van de tweede helft nog blij mee zijn.

FC Utrecht had in de eerste helft de handen vol aan de snelle Poku op rechts, maar diens voortzetting was vaak matig. De thuisploeg leek een strafschop te krijgen van scheidsrechter Blank, maar de VAR zag dat Lidberg de bal miste en dat Penetra hem niet vloerde. Tegen de rust kwam AZ door op links en werd topscorer Pavlidis gevonden: 0-1.

FC Utrecht was veel feller na rust en kwam al snel op 1-1. Keeper Ryan liet een pegel van Boussaid los en Jensen was alert op de rebound. AZ kwam verder onder druk te staan, maar ontworstelde zich daar uiteindelijk aan met het brengen van drie verse krachten. In de slotfase golfde het spel op en neer, waren er kansen, maar goals bleven verder uit.