ALKMAAR - Het hing al in de lucht, maar de kogel is door de kerk. Tijjani Reijnders zet zijn loopbaan voort bij AC Milan. De Italianen nemen de middenvelder over van AZ.


Met de transfer zou zo'n €20 miljoen gemoeid zijn. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot €23 miljoen. Reijnders tekent een contract voor vijf jaar in Milaan.

De 24-jarige Reijnders stapte in 2017 over van PEC Zwolle naar AZ en speelde 128 wedstrijden in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Daarin was hij goed voor 13 doelpunten en 15 assists. Reijnders komt bij AC Milan in een illuster rijtje Nederlanders die het rood-zarte shirt mochten dragen. Daarbij horen o.a. Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Marco van Basten, Clarence Seedorf, en Jaap Stam

Reijnders is na Sam Beukema de tweede AZ-speler die naar de Seria A verkast. Beukema tekende onlangs voor Bologna. Naar verwachting raakt AZ deze week ook nog linksback Milos kerkez kwijt die in de nadrukkelijke belangstelling van Bournemouth. Ook voor Jesper Karlsson liggen er nog kapers op de kust.