ANDORRA LA VELLA - AZ heeft in de eerste wedstrijd van de derde kwalificatieronde van de Conference League met nipt verschil gewonnen van FC Santa Coloma. In de dwergstaat Andorra hadden de Alkmaarders in een zeer matig duel aan één goal genoeg (0-1). De return is over een week in het Alkmaarse AFAS-Stadion.

Over de eerste helft in het Andorra National Stadium kan men heel kort zijn want het tenenkrommend wat de ploeg van trainer Pascal jansen liet zien tegen de nummer drie van Andorra van afgelopen seizoen.

Na de rust werd het er niet veel beter op en kort na de rust moet AZ-keeper Ryan zelfs tweemaal ingrijpen bij mogelijkheden voor de thuisploeg. Daar tegenover staat een schot van Sugawara die naast gaat. Halverwege de tweede helft grijpt Jansen in en brengt Goudmijn, Poku en Mihailovic in de ploeg. Een afgang dreigt voor AZ, maar een kwartier voor tijd weet AZ alsnog het doel te vinden als een vrije trap van Sugawara via Mihailovic het doel in gaat.

Voor de return die volgende week donderdag (20.45 uur) op het programma staat speelt AZ komende zondag ook thuis in de eerste speelronde van de Eredivisie als Go Ahead Eagles op bezoek komt.

FC Santa Coloma - AZ 0-1 (0-0)
74. Mihailovic 0-1