ALKMAAR - AZ heeft zaterdagavond met 4-1 weten te winnen van Almere City FC. Anders dan de uitslag doet vermoeden kwam de zege allerminst makkelijk tot stand aangezien de ploeg van trainer Alex Pastoor ruim een uur lang prima tegenstand bood.

Al na zeven minuten opende Pavlidis de score na een mooi passje van Clasie, maar daarna ging het snel bergafwaarts bij AZ. Het ene na het andere ging fout en Almere was via Robinet, Koopmeiners, Hansen, Resink en Ritmeester van de Kamp al enkele malen dicht bij de gelijkmaker.

Ryan redde na de rust bij kansen voor Ritmeester van de Kamp en Van La Parra, maar was kansloos bij de kopbal van Mbe Soh. AZ kwam via een hakje van de koud ingevallen Dani de Wit op voorsprong en liep daarna via een intikker van Moller Wolfe en een fraaie treffer van opnieuw Pavlidis uit. De ploeg van Pascal Jansen neemt zodoende de derde plaats weer over van FC Twente.