ALKMAAR - AZ heeft donderdagavond gedaan wat het moest doen door te winnen van het Bosnische HSK Zrinjski. De ploeg van trainer Pascal Jansen won in het AFAS-Stadion met het kleinst mogelijke verschil (1-0), en is nu afhankelijk van het duel tussen Aston Villa en Legia Warschau later vanavond.

In Bosnië en Herzegovina ging AZ in september na een prima eerste helft (0-3) nog op dramatische wijze onderuit (4-3).Thuis was AZ voor rust weer superieur aan de nummer twee van Bosnië, al bleven de doelpunten uit .De VAR zag wel Bosnisch hands, maar de Oekraïnse scheidsrechter vond het geen strafschop. Ook de twaalf corners voor AZ leidden niet tot een doelpunt.

In de tweede helft kreeg AZ wel een strafschop na een vermeende overtreding op Pavlidis en die schoot zelf vervolgens onberispelijk binnen. De nummer drie van groep E kan nog tweede worden als Aston Villa vanavond Legia Warschau verslaat en AZ vervolgens zelf in Warschau weet te winnen op 14 december. Mocht het duel vanavond gelijk eindigen dan is het zeker dat AZ niet zal overwinteren in Europa.