ALKMAAR - Op vrijdag 14 juni om 10.00 uur luidt Suzanne den Dulk, algemeen directeur ESPEQ, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt worden Suzanne en haar gasten in het stadhuis ontvangen door wethouder Paul Verbruggen.

Opleiden voor de bouw
Bij ESPEQ leer je voor timmerman, schilder, tegelzetter, metselaar of houtbewerker. Suzanne den Dulk is algemeen directeur bij ESPEQ. Suzanne is een geboren en getogen Alkmaarse. Zij heeft vijftien jaar in de lokale politiek gewerkt, als raadslid in Alkmaar en als wethouder in Den Helder. Haar Noord-Hollandse roots sluiten goed aan bij ESPEQ. Haar persoonlijke affiniteit met de bouw komt voort uit haar arbeidersgezin, haar vader was bouwvakker. De kracht van ESPEQ is de kwaliteit van de vakmensen aan het eind van de opleiding. Professionals die zo aan het werk kunnen in de bouw.

De andere gasten op de kaasmarkt zijn de medewerkers van ESPEQ Stef Noppers, Marije Landman, Mirella Snip en Robert Bloemraad. Lisette Frelink, accountmanager bij het UWV / Werkgeverservicepunt is ook gast omdat zij ESPEQ enorm heeft geholpen bij het vergaren van draagvlak bij gemeenten voor het “Arrangement Statushouders in de Bouw”.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.