ALKMAAR - Op vrijdag 9 augustus om 10.00 uur luidt Rocco Cattaneo, president van de UEC, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar ter gelegenheid van de Europese Kampioenschappen Wielrennen 2019. Wethouder Sport, Pieter Dijkman, is gastheer. Samen met burgemeester Piet Bruinooge ontvangt hij Rocco Cattaneo en zijn echtgenote op het Stadhuis.


Rocco Cattaneo

De Zwitser Rocco Cattaneo is president van de UEC. De UEC (de Europese Wielerunie) is de Europese organisatie voor de wielersport. Hierin zijn alle nationale wielerbonden van Europa vertegenwoordigd die deel uitmaken van de Internationale Wielerunie. De UEC organiseert samen met gemeente Alkmaar de Europese Kampioenschappen Wielrennen 2019 die op 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar worden verreden.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.