ALKMAAR - Op dinsdag 13 augustus om 19.00 uur luidt Perry Reitsma, directeur The International Holland Music Sessions, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Kunst en Cultuur Christian Braak is gastheer.

The International Holland Music Sessions

Perry Reitsma, woonachtig in Alkmaar, is na een studie Commerciële Economie werkzaam geweest in commerciële en operationele functies in de scheepvaart, platenindustrie en logistiek. Hij maakte de switch naar klassieke muziek en was betrokken bij internationale activiteiten van het Festival Oude Muziek. Sinds 1995 is hij werkzaam voor The International Holland Music Sessions waar hij sinds 2001 directeur is.

The International Holland Music Sessions haalt elk jaar gevierde toptalenten naar Alkmaar op het gebied van klassieke muziek. Ook dit jaar doen zij Alkmaar aan. Op 31 juli opende The International Holland Music Sessions met de openbare masterclasses en avondconcerten en op zaterdag 24 augustus vindt de afsluiting plaats met de dag 'Klassiek voor iedereen' in TAQA Theater De Vest.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.